.i’m moving…

… to my old blog: missmodern.blogspot.com

February 16, 2010 at 12:08 am Leave a comment

.sweet rendezvous

Weeks ago I spotted this unique batik frame created by my friend, Amesh, my old colleague in CosmoGIRL! magazine. I fell in love and purchased it instantly. Of course I bought the fuchsia one, my favorite color (left hand side).

Some conversations later, she said that she’d like me to create a couple of cross stitches for her next project. So here are the first batch, which I forgot to take picture.

And here are the second batch, which, I also forgot to take picture😛 This time it’s attached to one of her pillow creation. Very nice. To make it even nicer, the pillow is in fuchsia. Hooray.

*should i also buy the pillow?

February 8, 2010 at 1:02 am Leave a comment

.an italian dream

Hubby went to Frankfurt and Italy for a business trip yesterday. How I wish I could squeeze myself into his travel case! Going to Italy is one of my biggest dreams.

Why? I love the language. It’s not sexy but it’s seductive. I love the food. It’s too good to be true. I love the ancient buildings. It’s so beautiful, I can spend hours just looking at the pics. And this love can go on and on.

Hubby and I like to imagine living in Italy. No work, no pressure. We can go on a picnic everyday, watching Josh playing with nature and eating homemade food. Okay, maybe that’s too much but hey, people can dream🙂 And this simple Picnic-tastic Placemats from team DIY will be a very good companion for our lovely family picnic, don’t you think?

*when are we going to move to Italy, hubby?

February 2, 2010 at 7:48 am Leave a comment

.a simple celebration

Today is my baby’s birthday. Really can’t believe that he’s ONE year old now. I guess time really flies. I still can remember the day he was born and the day we took him home from the hospital. Since that day, smile is always in my heart.

No fancy party. Just a simple birthday cake with Mickey Mouse decoration and standard voices from me, hubby, mom-in-law and Josh’s nanny singing Happy Birthday🙂 Humble but I think Josh enjoyed it better than if he celebrated his birthday with people that he’s not familiar with.

God bless you always, baby – no matter how old you are, you will always be my baby🙂 Mama and papa love you so much. We’re wishing you another years of laughter, joy, fun, love and happiness.

*happy birthday, sayang!

January 25, 2010 at 8:21 am Leave a comment

.hello sunshine :)

Finally, no rain for today. Yet. After days of rain, wind and thunders, the sunshine is back! So now it’s time for me to enjoy my Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough, that has been neglected because of the cold weather.

And all I need is a new Marian Keyes (one of my favorite authors) novel, The Brightest Star in The Sky and Alessi Ice Cream Bowl with Heart Spoon. Perfetto.

*maybe an additional thin crust mushroom pizza will make this evening even better…

January 22, 2010 at 1:37 am Leave a comment

.oh no!

Exactly one week before his first birthday, Josh got chicken pox!

Dua hari pertama batuk pilek so we thought it was only a common flu. Tapi di hari ketiga, tiba-tiba muncul bintik-bintik merah di seluruh tubuh including his face. Poor baby. Hari itu juga kita ke dokter and she confirmed that it was chicken pox.

Bubar sudah semua rencana ultahnya. Untung kita baru bayar DP sedikit untuk tempat pestanya. Entah mau diundur atau dicancel masih belum tau. Untungnya si kecil ini ga demam, jadi dia tetap ceria meskipun badannya polkadot😀

Don’t worry, baby. We’re still going to celebrate your birthday though only at home. Papa’s already ordered the cake and we’re going to buy your present(S) this weekend. Oh, I wish I had this cute birthday hat from ginghambunny.

*oh, well, will be cursing the one who infected my baby. whoever that was!

January 21, 2010 at 4:30 am Leave a comment

.11 months

What? Another month to go before my little prince turns one? How time really flies…

Since there’s no pediatrician appointment for this month, I can’t exactly tell for sure his height but pretty sure that his weight is now 11kg. Bertambah 1kg since last month which is ok🙂

Josh yang lucu udah makin pinter berdirinya. Tiap lihat tempat tinggi, pasti mau dia panjat, ga peduli tinggi rendah, keras maupun empuk. Pokoknya hajar aja hehe. Dia udah bisa rambatan juga di dalam playpen-nya. Bergeser sepanjang satu sisi playpen.

Merangkak pastinya lancar banget. Always smile while watching him crawling. Kecil, mungil, merangkak dengan cepat. Just like a little puppy *woof woof*

Pelan-pelan udah mulai dititah and I think he quite enjoys it. Walaupun cuma berhasil 4-5 langkah trus abis itu dia berontak untuk merangkak, tapi dia udah bisa dititah untuk naik tangga😛

And he can do these things:

Clapping hands. Lucu banget gayanya. Kadang suka terlalu heboh sendiri sampai tangannya nyasar ke muka hihi.

Pai pai. Don’t know how to write this. Itu loh, cara orang Chinese berdoa dan memberi hormat. Satu tangan dikepal, lalu tangan satunya menutupi, trus digoyang-goyang. Baru diajarin 2 hari dan dia langsung bisa! Persiapan buat Chinese New Year nih hehe.

Dadagh. Tangannya diputar-putar kayak miss universe lagi nari Bali. Geli banget kalau ngeliat dia lagi bye-bye gitu.

Kiss bye. Cuma bisa kasih bunyi-bunyian pakai mulut aja. Itu pun kalau dia mood. Kalau lagi ga mood, ya dibalas dengan bye-bye😀

Kipas-kipas. Nah loh, aneh banget kan. Susternya macem-macem nih ngajarinnya hihi. Tau deh ni anak kok bisa kipas-kipas. Mulai dari kertas, tutup tempat makan sampai sendok, semua dipakai buat ngipas hihi.

Ngoceh-ngoceh. Dari yang jelas seperti mamam, papa, mama, boh *manggil boboh-nya* sampai yang ga jelas seperti nyanyanyanyanya. Bawelnya…

Tapiiiii Josh makannya lagi bandel nih. Makan buah mulai susah, padahal biasa kalau alpukat dan jeruk dia lumayan suka, tapi ini musti dipancing-pancing dulu. Makan nasi juga mulai bandel. Lamaaaa banget. Sampai yang nyuapin jadi ngantuk hehe. Maunya main mulu tapi mulutnya ga mau dibuka. Kenapa ya? Mungkin karena dia udah mengenal rasa kah? Gara-gara kita juga sih suka kasih dia icip-icip makanan dewasa hehe. Beda banget sama makanan dia yang anyep itu kali ya. Ah, sabar lah, tinggal sebulan lagi dia bisa makan garam. Pokoknya mamanya harus telaten nih kalau ngasih dia makan.

Untungnya minum susu malah suka tuh sekarang. Makan siang jam 11.30, ntar jam 13.30 dia udah minta susu lagi. Gue lihatnya aja eneg, soalnya porsi dia makan banyak juga tuh hehe.

Oya, giginya udah 8! Empat di atas, empat di bawah. Kalau ketawa makin lucu deh. Giginya gede-gede soalnya😛

Trus Josh juga kalau bobo udah teratur banget jadwalnya. Pagi sekitar jam 9 dia bobo 1-1.5 jam. Siang sekitar jam 2 dia bisa bobo sampai 2 jam! Hooray, time for facebook😀 Malam sekitar jam 7.30 bobo lagi dan bangun jam 6 pagi *hoahmm* Sayangnya, Josh masih suka bangun tengah malam untuk minum susu nih. Tetap gue latih sih, moga-moga next year udah bisa tidur nyenyak sampai pagi ya, sayang.

*oh baby, i’m so damn proud of you

December 28, 2009 at 7:24 am Leave a comment

Older Posts


Categories

September 2016
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 15,881 hits